dinsdag 27 april 2010

Vogels

Gevaren. Mooi weer en een paar mooie foto's gemaakt.
Hieronder twee futen en een zilvermeeuw.



zondag 25 april 2010

Ede

Vrijdag in Ede geweest. Prachtige wandeling gemaakt. Hieronder een selectie uit de foto's.














maandag 19 april 2010

brief aan citroëndealer en citroën nederland


Onlangs was ik in de garage van Martin de Haan in Zwijndrecht, waar ik al jaren mijn auto koop en in onderhoud heb en waar ik dus vaste klant ben. Op dit moment heb ik Citroën Berlingo Multispace.
Ik had een probleem met mijn knipperlichten. Ze haperden, deden het soms wel en soms niet en soms onregelmatig. Alleen als ik de hendel een aantal keren heen en weer haalde, ging het een poosje beter, maar de klachten kwamen terug.
In de garage wist de heer die mij te woord stond maar één oplossing: een nieuwe COM2000. Dat ding kost €280,--. Maar omdat ik weiger om voor een kleinigheidje (terwijl alle andere functies die de andere hendels hebben het gewoon doen) €280,-- euro te betalen, heb ik gevraagd naar een alternatieve oplossing, bijvoorbeeld zoiets eenvoudigs als het schoonmaken van de contacten. Maar dat kon niet want als je de COM2000 openmaakt, springen de veren en andere onderdelen om je oren. Aldus dezelfde heer. Het duurt niet lang meer, dacht ik, of je krijgt bij een dergelijke klacht het advies om een nieuwe auto te kopen.

Ik heb hartelijk bedankt en ben weggegaan. Op internet gezocht en in ieder geval gevonden dat de COM2000 en apparaat is dat veel klachten geeft. Gelukkig was ik dus niet de enige. Ook gevonden dat amateurs zo’n ding gewoon uit elkaar halen, zonder springende veren en dergelijke. Maar omdat ik geen monteur ben, zelfs geen amateurmonteur, durfde ik zelfs niet aan om deze COM2000 aan te raken.

Ik contact gezocht met Citroën Nederland. Zelfde verhaal gedaan. Ik moest maar contact opnemen met een garagebedrijf in Malden, want die wilden misschien wel een tweedehands COM2000 erin zetten of de mijne zelfs repareren. Aangezien dit garagebedrijf op ruim 100 km afstand ligt, voelde ik mij in het geheel niet serieus genomen. Ik vroeg of het niet gewoon mogelijk is om wat contactjes schoon te maken of een onderdeeltje van de COM2000 te vervangen. Ik kreeg als antwoord dat er geen onderdelen van de COM2000 zijn te vervangen en dat het garagebedrijf wel kon beoordelen wat er moest gebeuren. Ik vroeg nog of er soms een afspraak was om bij een kapot onderdeel deze niet te repareren maar meteen helemaal te vervangen, maar daar kreeg ik geen antwoord op.

Nu heb ik zelf eens diep nagedacht en daarna een busje contactspray gekocht voor €9,95 bij Halfords. Ik heb dat plastic verlengstukje dat altijd bij zo’n busje zit een beetje tussen de hendel van de knipperlichten gestopt, eerst aan de ene kant en toen aan de andere kant en beide keren een klein beetje contactspray gespoten en de hendel een aantal keren voorzichtig heen en weer gehaald. U raadt het al: alle problemen in één keer opgelost. Geen haperingetje meer, geen halve of hele weigering. Ach, een beetje vocht, een beetje oxidatie na een lange, koude winter is zo opgelost.

Misschien dat het gevolg van dit mailtje is, dat de volgende klant met soortgelijke klachten een andere behandeling krijgt. Bijvoorbeeld: meneer, we zullen het eerst eens even met een beetje contactspray proberen. Nee, dat kost niks. Doen we gewoon graag voor u. De klant is koning. En als de klachten dan terugkomen, kunnen we voor u kijken of er nog iets anders moet gebeuren.

Hartelijke groet,

Joop Collée
Hendrik-Ido-Ambacht

zondag 18 april 2010

Bloesemtocht

Zaterdag de bloesemtocht gelopen.
Prachtig weer én nog ruim 31.000 andere wandelaars.
Nog lang niet alle bloesem bloeide, maar toch was het prachtig.
Hieronder een foto.

zaterdag 17 april 2010

De boot ligt er weer!

Het vaarseizoen is weer begonnen1 De boot ligt weer in de haven.
De Quite Quiet vaart op stroom... Heeft dus een electromotor en is behoorlijk stil. Alleen een zacht gezoem en verder alleen het geluid van het water rond de boot en de vogels.