woensdag 30 november 2011

Okjoepaiers

Natuurlijk zijn veel van de Okjoepaiers arbeidsongeschikt, werkloos en meer van dit soort dingen. Ze hebben zeeën van tijd om Okjoepaier te zijn. Mensen met een baan, een gezin, hebben geen tijd om de hele dag peukies te roken voor het stadskantoor van Dordrecht. Maar wees eerlijk, het is wel superleuk om nu eindelijk eens een echt doel in je leven te hebben. En je daarvoor op te offeren door in de Nederlandse winter, die nu nog wel niets voorstelt, maar waarvan je hoopt dat-ie echt gaat toeslaan, in een tentje te slapen en de hele dag in de buitenlucht te vertoeven met je okjoepaivrienden. Eindelijk niet meer eenzaam!
Ik zou zeggen: gun de Okjoepaier zijn doel en zijn contacten. Dit is de gelukkigste tijd van zijn leven.

vrijdag 18 november 2011

YUP

Ik doe graag mee aan nieuwigheden. Ik heb een Ipod, een laptop, ga naar de sportschool, drink caffeïnevrije koffie, vind het geen probleem om milieuvriendelijke dingen te doen, eet heel weinig en verantwoord vlees, slik echinaforce en af en toe wat nieuwe lelijke woorden in. Jammer dat ik aan de nieuwste hype niet mee kan doen: Young Urban Protestant worden. Hiervoor ben ik helaas ruimschoots te laat. Maar ik leef wel mee met degenen die tot deze groep behoren. Dat is het minste dat ik kan doen. Ik wens deze hype dan ook een lang en gelukkig leven toe.

woensdag 16 november 2011

Genieten van de kinderen

Als cadeau voor m'n verjaardag kreeg onder andere deze foto van de kinderen.


Zijn het geen geweldige kinderen?

dinsdag 15 november 2011

Advies

Predikanten hebben gestudeerd. Zij zijn dus slim. Daarom moeten zij het volgende advies wel aankunnen.

Als je iets schrijft in welk onooglijk tijdschrift, kerkblad of in een hoekje van internet, realiseer je altijd dat er mensen zijn die op zoek zijn naar nieuws, naar (vermeende) extremiteiten. Om daar zelf ook weer over te schrijven. Want de deadline komt snel dichterbij. Wees op je hoede. Voor je het weet, is dat kleine berichtje wereldnieuws en heb je slapeloze nachten, moet je je zelfs bij Paul en Witteman verdedigen. Of in Nieuwsuur. En onthoud dat niemand je gelooft als je zegt: "Zo heb ik het niet bedoeld." Je hebt tenslotte gestudeerd. Slimme mensen kunnen heel goed schrijven wat ze bedoelen.