woensdag 4 juni 2014

Operatie geslaagd!!!

(Bericht van Aartjan:)
In lijn met de vorige berichten op deze blog kan ik wel zeggen: dank God!
De chirurg heeft gekozen voor de meer ingrijpende optie: het openzagen van de hele ribbenkast. Nauwkeuriger en ingrijpender dus. Behalve dat de slokdarm is weggehaald, konden zo lymfeklieren die niet 100% werden vertrouwd, worden verwijderd.
Op dit moment ligt hij nog slapend op de Intensive Care aan de beademing en een aantal andere slangen. Morgen wordt hij bijgebracht: voor hem een heel spannend moment. Naar verwachting zal hij dan vrijdag of zaterdag van de IC af mogen. Andere bijzonderheden: z'n gezicht schijnt fuchsia te kleuren van de desinfecterende zalf(?) en z'n handen zitten met riempjes vast zodat hij zichzelf niet eerder van de slangen en draden afhelpt dan goed voor hem is.
Na lang te hebben toegeleefd naar de operatie, zijn we allemaal blij dat deze achter de rug is en zo geslaagd is verlopen. Er volgt nu vast een periode met allerlei ongemakken. Stiekem hopen jullie natuurlijk dat dit weer veel schrijfsels zal opleveren. Dat hoop ik ook. Maar vooralsnog ben ik al blij als ik het stokje weer over kan geven!

6 opmerkingen:

  1. God dank dat het gebeurd is en goed gaat!! Bedankt dat je het nog zo laat aan ons laat weten! Jullie ook heel veel sterkte!! Lieve groeten, Aga.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat fijn dat je dit stuk hebt geplaatst, ik heb er steeds aan gedacht, ik hoop en bid dat alles goed en zonder complicaties mag verlopen! Uiteraard danken en bidden wij voor jullie! Gr. Jolanda van Otterloo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. God dank dat de operatie geslaagd is en fijn dat je ons op de hoogte houdt Aartjan. Er zullen inderdaad nog heel wat ongemakken volgen. Het is ook niet niks! Veel sterkte en een voorspoedig herstel toegewenst. Gr. Willem Stolk

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dankjewel Aartjan dat je ons op de hoogte hebt gehouden.
    We leven erg met jullie mee!!
    Heel veel dank aan God Onze Vader dat de operatie geslaagd is. Sterkte nog voor de komende periode. Liefs Jolanda W.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aartjan....dank je wel voor het ovenemen van dit stokje... Ik ben blij dat jullie opgelucht mogen ademhalen en wens jou en je gezin veel sterkte nog. En heel veel kracht ook om weer 'de oude' te worden aan Joop. Een warme groet,
    Ellen van der Ham

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat goed om te horen dat de operatie achter de rug is en geslaagd lijkt! Veel sterkte voor jullie allemaal de komende tijd.
    groeten,
    Marieke van Eijsden

    BeantwoordenVerwijderen